De Ware Jacob

Het panoramisch visioen.

Zie de bovenbalk voor een korte omschrijving van het boek

De Ware Jacob

Illustratie van Griekse Goden.

De  illustratie hierboven laat ons kennismaken met oude Griekse goden zoals Aphrodite (de Romeinse Venus) Deze goed herkenbare ster is heel bekend als de morgen en avond ster in de overgang van licht  naar donker.

In de schemer een uur voor zonsondergang of zonsopkomst is deze bij een heldere hemel goed zichtbaar. Voorafgaand aan  zonsopkomst is deze ster verbonden met ons dromen en de realiteit van het onderbewustzijn. Vooral voor rouwende mensen is dit het moeilijkst uur en om deze reden wordt dit licht van de Griekse Aphrodite of Romeinse Venus ook wel het uur van de wolf genoemd.

De ster Aphrodite is ook bekend als Lucifer de lichtbrenger. Het bewijs hiervan vinden wij rechts in ons familiewapen.Veelzeggend zien wij de wolfshond met daaronder twee eendjes Relevante informatie over onze familie geschiedenis welke zijn oorsprong heeft in de Griekse mythologie is nu al herkenbaar.

Uit de Griekse goden Zeus en Hera volgt de god Ares welke een liefdesrelatie heeft gehad met Aphrodite. Het kind van de god Ares en Aphrodite (koningin van de hemel) krijgt de Griekse uit vlees verwekte naam Eros. Deze Griekse god Eros krijgt van de Romeinen de naam Cupido (god van de liefde) en Lucifer de lichtbrenger (een later symbool voor de duivel) ofwel het kwaad.

Aphrodite is tot heden bekend als de Griekse Koningin van de hemel met als symbool de vijfpuntige morgenster. Deze is te zien voor zonsopkomst of in de schemer van de avond.

Onze historische familienaam is vanuit de sterren tot in de 18e eeuw Ares, Aras, Arras, of Arisse (herrezen) Nu alle mensen op aarde dezelfde oorsprong en naam delen zijn wij verenigd tot heden het Arisch ras. Deze éénheid in de geest, de ziel of de Gods vonk is als een entiteit verbonden met het Griekse woord Religio wat éénheid betekent.

Elke latere verdeeldheid is een dwaling en vind in dat ene woord van verbonden zijn in éénheid en verbonden weten zijn oorsprong. Religio is verbonden met deze historische Griekse astrologische kennis.

Met deze basiskennis gedenken wij nu in de 21e eeuw het uur van de wolf.Fleur de Liz symbool voor opkomst en ondergang.